NL
EN

Als winnaar van de Golden Bea Award 2009 organiseerde Finale de uitreiking van 2010.

De nieuwe eventlocatie in Ieper, het Egliseum, werd het toneel van een ongewone avond.

Vertrekkende van het principe dat elk event op zich een Creatie is, koos Rudolf Werthen voor het thema van “de Schepping” en “de Tuin van Eden”.

Het concept werd tot in de kleinste details uitgewerkt. Na een vlotte registratie begeleid door zeer elegant geklede hostesses, begon de receptie in een verduisterde omgeving: “in the Beginning there was Nothing”. Ondersteund door abstracte soundscapes ontpopte deze zich langzaam. “And Then there was Light”.

Mits enige “artistieke vrijheid” werden enkele stadia van het Scheppingsverhaal overgeslagen en belandden we, na de afkondiging van de verschillende Awards, in de “Tuin van Eden”, met “Eva, de Slang en de Appel” als centrale thema’s.

Talrijke planten en bloemstukken sierden de locatie tot een ware “Tuin van Eden”.

Uiteraard kon men de kans niet voorbij laten gaan om ook decorstukken in het thema te plaatsen en zo ontstond de idee voor een lang slangvormig buffet. De slang was niet enkel de centrale plaats voor catering en show cooking, maar was ook de discrete opslag voor een reeks projectoren die een bewegend plafondschilderij, met abstracte beelden over de Schepping in de kleuren van de Sixtijnse Kapel, synchroon in de drie grote koepels projecteerden.

Er werd een reeks opvallende figuren ontworpen die de symboliek van “de Slang, de Appel” en de daarbij horende “verleiding” uitvergrootten;

Finale zelf zorgde voor de videoanimaties en enkele virtuele zangeressen die in een “Paradijselijk virtueel decor” hun mooiste stemgeluid lieten horen tijdens hun optreden in het 3D theater. Het delicaat gekozen muziekrepertoire, waarbij alle aandacht ging naar de inhoud en akoestische opbouw, liet de gasten toe vlot te netwerken, waarbij het animerende aspect niet werd uit het oog verloren.

Op de bovenverdieping was een “Paradijselijke Bar” ingericht, waar tot de verbeelding sprekende cocktails werden geschonken.

Het select publiek kon zichtbaar erg genieten van het concept en de uitwerking en bleef enthousiast tot in de vroege uurtjes.

Een 200-tal genodigden namen het aanbod om te blijven overnachten gretig aan en konden de volgende morgen ontspannen een frisse neus halen tijdens een georganiseerd bezoek aan de regio.