NL
EN

In het kader van de jaarlijkse uitreiking van “The Guardian Travel Awards”, een VIP event waarvan de editie 2012 in Gent plaatsvond, organiseerde Finale, in opdracht van Toerisme Vlaanderen, een prestigieus gala-evenement voor de belangrijkste spelers van de internationale toeristische industrie op 28 september in de Vlaamse Opera.

Het creatieve concept van Rudolf Werthen, ‘An unusual Night at the Opera’, werd vertaald in een zintuiglijke “totaalbeleving”. Stretchlimousines met een (live) operazanger brachten de gasten van het hotel naar het operagebouw. Bij aankomst werden ze persoonlijk begroet door enkele bekende Operafiguren. Een klassiek ballet begeleidde hen naast de rode loper op een stijlvolle wijze naar de feestzaal. Het galadiner en de awarduitreiking werden muzikaal opgeluisterd met bekende opera-aria’s, gebracht door vooraanstaande operazangers en door celliste France Springuel.

Ook de USP’s van zowel toeristisch Vlaanderen als Gent werden duidelijk onderlijnd en “beleefd”, alsook de Vlaamse creativiteit. Finale maakte opvallende artistieke videomontages die de belangrijkste toeristische steden van Vlaanderen in de kijker zetten. Enkele typische Vlaamse kenmerken werden d.m.v. aangepaste animatiefiguren in de verf gezet en het gebruik van Gentse culinaire troeven maakten volgens de aanwezigen en de opdrachtgevers van deze avond een onvergetelijke ervaring.

“Ik had jullie graag nog persoonlijk , en eveneens in naam van Toerisme Vlaanderen, willen bedanken voor de uitmuntende organisatie van het gala-evenement in het kader van Guardian Travel Awards op vrijdag 28/09/2012 ll. De samenwerking is uitermate vlot verlopen en jullie zijn er in geslaagd onze briefing uitmuntend te vertalen in een bruisend totaalconcept, waarvoor wij reeds vele enthousiaste reacties hebben ontvangen van onze buitenlandse gasten. Het evenement is dan ook vlekkeloos verlopen en zowel de catering alsook de animatie vielen in de smaak. Als projectverantwoordelijke was ik ten alle tijde gerustgesteld dat de logistieke organisatie van het evenement in goede handen was van Finale Events, waardoor ik mijn aandacht ten volle kon besteden aan onze gasten.”
Olivier Seyssens, Projectmedewerker – Dienst Internationale Markten, Toerisme Vlaanderen

foto's: copyright Anna Gordon http://annagordon.co.uk/.